Fundația Dreptul la Educație continuă implementarea modulelor de orientare în carieră pentru elevii din clasele IX – XII, în două instituţii de învăţămȃnt din Focşani.

Fundația Dreptul la Educație a OTP Bank Romȃnia revine în Focșani și participă din nou la programul național „Să știi mai multe, să fii mai bun!“, organizat de Ministerul Educației Naționale.

Astfel, Fundația Dreptul la Educație implementează noile module de orientare 1în carieră, în două instituţii de învăţămȃnt din Focşani: în săptămȃna 7-11 noiembrie,  pentru elevii din clasele a IX-a şi a XII-a ai Colegiului Economic Mihail Kogălniceanu şi,  începȃnd cu 14 noiembr ie, pentru elevii din clasa a XII-a ai Liceului Pedagogic „Spiru Haret”.

 

„Sunt constientă de cȃt de mare este nevoia de dezvoltare personală a elevilor şi de cȃt de lacunara este educaţia formală în această privinţă. Pe langă ceea ce învaţă în scoală, adolescenţii au o nevoie la fel de mare să se descopere pe sine, să conştientizeze care le sunt punctele forte şi cele slabe, cum anume se pot dezvolta armonios, dar şi să înveţe să se valorizeze eficient într-un mediu dificil şi, de multe ori, ameţitor.”, declară Carmen Ion, profesor la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focşani.

„Cu cât elevii au acces mai repede la asemenea informații, cu atât este mai mare probabilitatea ca ei să se transforme în adulți capabili să-și gestioneze cariera într-un mod responsabil.“, spune Răzvan Anghene, Director, Sucursala OTP Bank Focşani.

 

Împreună cu tutorii, elevii vor analiza oportunitățile existente pe piața muncii și vor învăța cum să își planifice timpul, cum să se prezinte la un interviu, cum să comunice eficient şi să își construiască un brand personal.

img_5670

„Un curs benefic pentru elevi, cu o prezentare interactivă, din care elevii învață cum să îşi  

construiască în mod conştient cariera, pornind de la identificarea setului de aptitudini şi puncte forte, corelate cu opţiunile şi oportunităţile oferite de piaţa muncii.“, declară Diana Giurgea, consilier educaţional, Colegiul Economic Mihail Kogălniceanu Focșani.

 

Trackback URL: http://estedreptulmeu.ro/orientare-in-cariera-focsani/trackback/

Leave reply:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *